Zoek je mee?


Weet jij wat ik heb gezien? Ik kan het zelf niet vinden…

Het valt niet altijd mee om uit te vogelen welk beestje of welke plant je hebt gezien. Hoewel de waarneming.nl app echt super is, zit die er wel eens naast. En als je zelf aan het determineren gaat met behulp van boeken en het internet, dan kom je er al gauw achter dat dit geen eenvoudige klus is. Ik sta als Kleine Grote Wereld onderzoeker dus regelmatig met mijn mond vol tanden en mijn zakken vol dwingende nieuwsgierigheid. Want wat heb ik nou toch gezien? Kijk je even mee? Misschien weet jij het? Mijn vraagtekens vind je een stukje hieronder.

Waarneming.nl biedt een forum waar je je foto’s kunt delen met andere gebruikers van de site om samen hopelijk alsnog uit te vinden wat je hebt gezien. Ik plaats mijn mysterieuze waarnemingen ook hier. Misschien komen we er samen uit. Houd je dus vooral niet in als je denkt te weten wat er op de foto’s staat. Ik lees het graag in de reacties terug!

Alle hier geposte waarnemingen zijn nog niet gedetermineerd of er bestaat nog discussie over. Zodra ze gedetermineerd zijn, verdwijnen ze van deze pagina.

  • Wandelend wit schimmeltje?
    Soms heb ik echt géén idee wat ik zie. Zoals bij dit beestje. Het is superklein. 2 tot 3 milimeter, ongeveer zo groot als een fluweelmijt. Maar de rug is een bolletje en lijkt op…tja, schimmel? Ik fotografeerde er macro’s van en uploadde ze naar waarneming.nl, maar helaas, er kwam niets zinnigs uit. Dus, weet jij misschien wat dit is? Is het een mijt? Een spin met allemaal jonkies op de rug? Een zombie insect? Of heb je een idee in welke richting ik verder kan zoeken? Laat dan vooral een reactie achter op dit bericht. Ik sta te …

    Wandelend wit schimmeltje? Lees meer »