Wandelend wit schimmeltje?

Soms heb ik echt géén idee wat ik zie. Zoals bij dit beestje. Het is superklein. 2 tot 3 milimeter, ongeveer zo groot als een fluweelmijt. Maar de rug is een bolletje en lijkt op…tja, schimmel? Ik fotografeerde er macro’s van en uploadde ze naar waarneming.nl, maar helaas, er kwam niets zinnigs uit. Dus, weet jij misschien wat dit is? Is het een mijt? Een spin met allemaal jonkies op de rug? Een zombie insect? Of heb je een idee in welke richting ik verder kan zoeken? Laat dan vooral een reactie achter op dit bericht. Ik sta te popelen!

Het beestje zat op de rand van een speciekuip. Ik heb hier al heel flink ingezoomd met de macro.
Hier zie je de voorkant van het beestje. Een boel harige pootjes, lijkt wel. En, het beestje loopt. Het was dus geen pluisje.
De kwaliteit van deze foto is gruwelijk, maar hopelijk werpt het wat licht op de onderkant. Hier lijkt het haast wel alsof het een mier is met een schimmel op zijn rug. Zou het zo’n zombieschimmel zijn die een insect kan overnemen en besturen? Het beestje reageerde wel op mijn vingers door ervoor weg te lopen, dus neh, dat zal het wel niet zijn.
Nog een keer van voren, maar op hogere poten en nu zie je misschien beter waarom ik hierboven schreef dat het beestje wel een beetje lijkt op een mier. De vorm van de kop, de kaken (of wat op kaken lijkt) en de manier waarop hij loopt. Maar wat is dat toch op zijn rug? Of IS dat zijn rug?
Sterk uitvergroot en bewerkt beeld van bovenaanzicht. Een schimmelig lichaam, dus met een kop en pootjes. In het midden van het achterlijf lijkt het wel ingezakt of beschadigd.
Nogmaals vreselijk uitvergroot en bewerkt om de proberen een aantal meer details van dit insect in beeld te brengen. Valt niet mee om dat met mijn telefoon voor elkaar te krijgen bij zo’n ongelooflijk kleintje. Maar wie weet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *